Under våren 2018 kommer många fler av Jans sånger att bli tillgängliga. Om du vill få besked när fler sånger lagts till, kan du skicka ett mejl till Jan.
Varenda Sång – ett sätt att dela sånger
Sök sång Om sångerna

Om sångerna

Vems är sångerna? Mina eller allas? Tillhör sångerna den som skrivit ner dom, eller dom som vill sjunga sångerna?

Foto: Clas Mållberg

Jag har skrivit sånger i över 30 år. Det har blivit rätt många. En del av dom är redan glömda och kan så förbli. Flera av sångerna tror jag dock kan komma fler till del. Därför har jag samlat så många som jag minns för att fler ska få möjlighet att kolla, nynna, prova och kanske använda. Och kopiera upp till fler. Det viktigaste är att sångerna kommer till användning. Om det sedan går att få några kronor tillbaka i kopieringsersättning är det en bonus som ger bättre möjlighet att skriva ännu fler sånger.

Välkommen att kolla runt, skriva ut, lyssna, prova med fler och kanske beställa kopieringsrätt.

Varenda Sång?

Njae, inte varenda. Det är en liten lek med orden. Jag har skrivit en sång som heter "Varenda gång jag får en sång". Så det är inte riktigt alla. Dels är det sånger som jag själv helst glömmer som inte finns med. Dels är det sånger som jag själv glömt, eller inte hittade noter, eller text. Dels har jag skrivit flera sånger tillsammans med Christina Lövestam, men av upphovsrättsliga skäl gick det inte att få med alla. Några av dom är med, men då har de lite andra villkor än de övriga sångerna.

Sök sången!

Sångerna finns indelade i olika kategorier: teman, sammanhang, kyrkoåret, årstiderna, funktion m.m. Det går också att söka på enskilda ord ifall du inte kommer ihåg titeln på sången.

Skriv ut!

Det är alltså fritt att skriva ut några exemplar för att smaka på sången. Kanske spela den tillsammans med någon annan.

Lyssna!

En del av sångerna finns inspelade och då kan du också lyssna på en sådan tolkning. En del finns samlade på någon skiva. Du är välkommen att beställa CD:n och lyssna på hela sångens sammanhang. Beställ skivan separat. Pris och presentation finns separat.

Kopiera fler!

Om du vill kopiera upp flera exemplar är det rimligt att några kronor kommer tillbaka till sångskrivaren. Då hör du av dig och berättar vilken sång det gäller och vilket sammanhang, så får du en ny not med ert namn på noten. Den kopierar du sedan för ditt sammanhang. Kopieringsersättningen är 120:-/sång. Har du frågor på hur det fungerar så är du välkommen att höra av dig. Brukssånger

Flera av mina sånger finns på ett notabonnemang som har namnet ”Brukssånger” (www.brukssanger.se). Jag rekommenderar att du/ni blir abonnenter där och får tillgång till både den sång du söker och flera hundra andra sånger. Men du kan också nöja dig med att enbart beställa sången via den här sidan.

Sånger du saknar

Kanske har du hört eller sjungit någon sång som du tror jag sjungit, men som du inte hittar här. Hör gärna av dig och fråga. Det kan finnas sånger som jag glömt att jag skrivit då är jag tacksam för din hjälp att leta fram den.

Det kan också vara så att du skulle vilja att det fanns sånger om något som ännu inte blivit en sång. Välkommen att berätta så kanske vi kan göra en sång ihop. Eller åtminstone med tips och inspiration från dig.

Skivorna

  • Mässa för många (100:-)
  • Sjung Bibeln (40:-)
  • Brukssångboken (60:-)
  • Känslorna (40:-)
  • Sjung språket (250:-)
  • Välkommen hit (100:-)
  • Vill vara vänner – Lövgärdesbarnen (50:-)
  • Solen segrar – Lövsångarna (40:-)

Alla priserna är inklusive moms, enbart porto tillkommer.

Du är välkommen att kontakta mig:

	Jan Mattsson
	Mobil 0730-36 26 76
	info @ janmattsson.se